Wat is de rol van de Koning Boudewijn­stichting?

De Koning Boudewijnstichting is de ontvanger van alle giften en staat in voor de gelijke verdeling over de verschillende organisaties die binnen een thema deelnemen. Daarnaast heeft de Koning Boudewijnstichting ook de missie van controleur en toezichter inzake het gebruik van gedoneerde middelen door de organisaties.

Wat gebeurt er met mijn 2 euro?

Je 2 euro gaat integraal naar de goede doelen binnen het thema waaraan je gedoneerd hebt. Je 2 euro komt terecht in een fonds voor het thema dat je koos. De giften worden per thema in één pot verzameld en nadien gelijk verdeeld onder de NGO’s die gekoppeld zijn aan het thema. De verschillende thema’s zijn: kinderwelzijn, mentaal welzijn, gezondheid, gelijke kansen, dierenwelzijn en natuur.

Waarom zijn deze goede doelen geselecteerd?

Deze tweede editie van Scan for Change wordt gelanceerd met 28 Belgische goede doelen die zich inzetten voor mens, dier en natuur in België. Als Belgisch bedrijf vinden we het belangrijk om lokale steun te voorzien voor lokale goede doelen. Voor de volgende edities hopen we nog meer Belgische NGO’s aan boord te hebben.

Wanneer vindt de actie plaats?

Donaties zijn mogelijk vanaf 1 oktober op de Scan for Change-website en in de donatie-sectie van de Payconiq by Bancontact-app. Deze sectie is terug te vinden onder ‘Diensten’ in de app.

Wat is het doel van Scan for Change?

Voor jou is € 2 misschien niet veel, maar voor veel organisaties maakt dat bedrag al een verschil. Want een kleine gift zet zoveel in beweging. Je brengt erkenning, hoop en steun voor de vele mensen, dieren en natuur waarvoor de hulp van deze goede doelen onmisbaar is. Met Scan for Change wil Payconiq by Bancontact – de mobiele betaalapp – het dan ook makkelijker maken om goede doelen in België te steunen door middel van kleine bedragen.

Wat is Payconiq by Bancontact?

Ontdek alle informatie over Payconiq by Bancontact op onze website: www.payconiq.be.

Hoeveel van mijn twee euro gaat effectief naar het goede doel?

Van de twee euro die je doneert via Payconiq by Bancontact gaat elke cent naar de goede doelen die onder je gekozen thema vallen.

Hoe kan ik doneren?

Je kan op verschillende manieren twee euro doneren aan één of meerdere thema’s:

  • Om online te doneren, klik je op ‘doneer nu € 2’ en word je meteen doorwezen naar je betaalapp of naar een betaalpagina. Doneren kan met je Payconiq by Bancontact-app of via een van de mobiele bankapps die Payconiq aanbieden als betaalmethode.
  • Als je de Payconiq by Bancontact-app geïnstalleerd hebt en scanforchange.be bezoekt via je smartphone opent de app automatisch als je op de knop ‘doneer nu € 2’ duwt. Je hoeft enkel nog je pincode in te geven in de app om de gift te bevestigen. Als je aan het surfen bent via je desktop of laptop kom je na het drukken op die knop terecht op een betaalpagina waar je de QR-code van het thema kan scannen met je Payconiq by Bancontact-app en de betaling kan bevestigen met je pincode.
  • Als je op een poster of affiche een QR-code ziet, scan de QR-code dan met je Payconiq by Bancontact-app of via één van de mobiele bankapps die Payconiq aanbieden als betaalmethode.
  • Nog makkelijker is het om rechtstreeks te doneren in de Payconiq by Bancontact-app. Tik hiervoor op ‘Diensten’, daarna op ‘Scan for Change’ om twee euro mobiel te doneren aan een thema naar keuze. Bevestig je betaling en voilà, gedoneerd!

Heb je de Payconiq by Bancontact-app nog niet? Download hem via de App Store of Google Play.

Meer info over het installeren van de Payconiq by Bancontact-app vind je hier: www.payconiq.be

Via welke app kan ik doneren?

Je kan doneren via de Payconiq by Bancontact-app en via de mobiele bankapps KBC Mobile, CBC Mobile, KBC Brussels Mobile en ING Smart Banking. De apps van AXA, Argenta en Crelan hebben ook een rechtstreekse link met de Payconiq by Bancontact-app.

Klant bij een andere bank? Geen probleem. De Payconiq by Bancontact-app wordt ondersteund door 19 banken. Zo kan quasi elke Belg mobiel betalen.

Banken

Waarom krijg ik de melding dat ik de app niet geïnstalleerd heb?

Op sommige toestellen wordt de link naar de Payconiq by Bancontact-app niet correct uitgevoerd. Om dit op te lossen moet je de volgende stappen achtereenvolgend uitvoeren:

  1. Sluit alle tabbladen van je browser
  2. Verwijder alle cookies van deze browser
  3. Herstart je toestel

Zodra je deze stappen voltooid hebt, zal het probleem opgelost zijn.

Heb ik recht op een fiscaal attest?

Je hebt bij het doneren geen recht op een fiscaal attest, dat krijg je bij giften van meer dan 40 EUR. Met Scan for Change doneer je telkens 2 euro, waardoor je geen fiscaal attest nodig hebt.

Welke Belgische goede doelen nemen deel aan deze editie?