Wat is Scan for Change?

Voor jou is € 2 misschien niet veel, maar voor veel organisaties maakt dat bedrag al een verschil. Want een kleine gift zet zoveel in beweging. Je brengt erkenning, hoop en steun voor de vele mensen, dieren en natuur waarvoor de hulp van deze goede doelen onmisbaar is. Met Scan for Change wil Payconiq by Bancontact - de mobiele betaalapp - het dan ook makkelijker maken om goede doelen in België te steunen door middel van kleine bedragen.

Hoe werkt het?

Je kan kiezen uit zes thema’s (Kinder­welzijn, Mentaal Welzijn, Gezondheid, Gelijke Kansen, Dieren­welzijn, Natuur) met elk een waaier aan goede doelen. Kies een of meerdere thema’s uit die je nauw aan het hart liggen, klik op ‘doneer nu € 2’ en je wordt meteen doorverwezen naar je betaalapp of naar een betaalpagina. Doneren kan met je Payconiq by Bancontact-app of via een van de mobiele bankapps die Payconiq aanbieden als betaalmethode.

Hoe worden de fondsen verdeeld?

Alle giften komen terecht in een fonds per thema: kinderwelzijn, mentaal welzijn, gezondheid, gelijke kansen, dierenwelzijn en natuur. Payconiq by Bancontact zorgt er samen met de Koning Boudewijnstichting voor dat de giften per thema gelijk verdeeld worden tussen de deelnemende goede doelen.

Hoeveel van mijn twee euro gaat effectief naar het goede doel?

Van de twee euro die je doneert via Payconiq by Bancontact (of via een van de mobiele bankapps die Payconiq aanbieden als betaalmethode), gaat elke cent rechtstreeks naar de goede doelen die onder je gekozen thema vallen.

Veelgestelde vragen

In samenwerking met

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting

Over de Payconiq by Bancontact-app

Payconiq by Bancontact is een Belgische betaalapp waarmee je met je Android- of iOS-smartphone kan betalen. Veilig en makkelijk, en waar en wanneer je dat wil.

De app wordt ondersteund door 19 Belgische banken. Betalen met de app kan overal waar je de logo's ziet voor mobiel betalen via Bancontact of Payconiq. Dat kan in veel winkels, cafés, restaurants en ook online. Het volstaat om de QR-code te scannen met de app en het bedrag te bevestigen met je pincode. En ook onder vrienden betaal je makkelijk mobiel, zelfs vanop afstand. Heb je de rekening voorgeschoten? Deel het bedrag dan tussen je vrienden en stuur hen meteen een betaalverzoek vanuit de app. Handig!

Ontdek meer over de verschillende functionaliteiten op de website.www.payconiq.be