Inspiratie per categorie

Een QR-code op posters, flyers, een T-shirt of een festivalbandje, op promotiemateriaal of als onderdeel van uw evenementen: de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil u de QR-code van uw goed doel ook optimaal benutten? Hieronder vindt u een heleboel voorbeelden waar u zelf mee aan de slag kan. Ter info: deze ideeën dienen enkel ter inspiratie. Wij produceren deze elementen niet. We leveren u de Payconiq QR-code aan, u kan nadien zelf kiezen hoe u die wil inzetten.

Maak een QR-code scannen leuk

Een donatie in een nieuw jasje steken? Check! Iets interactiefs en fantasierijk toevoegen aan uw goede doel zorgt ervoor dat uw publiek zich er echt verbonden mee voelt. En samen met de empathie stijgen de donaties. U creëert een beleving en trekt mensen rechtstreeks in de wereld van uw goede doel. De QR-code wordt een eyecatcher en het enige dat donateurs moeten doen, is de QR-code scannen met hun betaalapp.

Drink
for Change

Donaties ontvangen bij elke slok? Het kan! Bedruk drinkbussen met uw QR-code en deel die uit op een sportief evenement van uw organisatie. Leuk extraatje: link de hoeveelheid water aan een bepaald bedrag dat mensen kunnen doneren door de QR-code te scannen.

Verander uw QR-code in een kleurplaat

Bereikt uw goede doel vooral kinderen en/of hun ouders? Ga dan voor een scanbare kleurplaat. De kinderen maken een kleurrijk kunstwerk van de kleurplaat, hun ouders kunnen de QR-code ernaast scannen met hun app en zo doneren.

Een interactieve
origami-flyer

Deelt u geregeld flyers uit? Maak van de achterkant dan een origami-tutorial en bedruk 'm zo dat de QR-code op een zichtbaar deel van de origami terechtkomt. Ook de vorm van de origami kan linken naar uw goede doel (een hartje, een hond, een vogel, …).

Scanning op events

Het beste moment om mensen helemaal onder te dompelen in de leefwereld van uw goede doel? Dat is op een event natuurlijk! Op zo'n event is het meestal erg duidelijk waar uw goede doel voor staat, en dat bewustzijn kan u in uw voordeel gebruiken. Implementeer de Payconiq QR-code in de totaalbeleving en laat uw publiek doneren met heel hun hart. Het enige dat mensen moeten doen, is hun app bovenhalen en scannen!

Pin it!

Laat uw QR-code tot leven komen en print 'm op een badge die uw medewerkers kunnen opspelden. U kan er ook meerdere naast elkaar gebruiken om écht op te vallen. Bezoekers van uw event moeten gewoon hun smartphone bovenhalen, de QR-code op de badge scannen met hun app en ... uw goed doel heeft alweer een donatie ontvangen!

Motiverende polsbandjes

Organiseert uw goede doel een grootschalig event? Print uw Payconiq QR-code dan op het polsbandje voor uw bezoekers, naast een motiverende quote. Zo worden ze er zowel tijdens als na uw event aan herinnerd om een donatie te doen.

Photobooth-donaties

Geef uw bezoekers een blijvend aandenken in de vorm van een fotostrip, aangevuld met een QR-code. Door die te scannen met hun app, kunnen ze uiteraard een donatie doen.

Scannen, betalen, klaar

Het handigste aan Payconiq? Mensen kunnen er overal en altijd mee betalen. Het enige dat ze nodig hebben is de Payconiq by Bancontact-app op hun smartphone of een bankapp die Payconiq ondersteunt. Ze scannen de QR-code, geven het bedrag in dat ze willen betalen, bevestigen hun betaling en voila, gedoneerd! Zo wordt een goed doel steunen een pak makkelijker en toegankelijker.

Trek de straat op

Van deur tot deur gaan en de straat optrekken om gadgets te verkopen voor het goede doel bestaat al jaren. En daar is een reden voor, want het blijft een effectieve manier om geld in te zamelen. En ook hier komt Payconiq van pas: scannen, betalen en 't is gedoneerd! Een QR-code kan u makkelijk overal mee naartoe nemen.

Gebruik de QR-code in uw partnerships

Is er een product dat perfect bij uw goede doel past? Ook daar kan de Payconiq QR-code van pas komen! Dompel mensen onder in de wereld van uw goede doel met producten die bij uw goede doel passen en bedruk die met een Payconiq QR-code die donateurs kunnen scannen. Zo kunnen ze niet alleen gebruik maken van een product met een rechtstreekse link naar uw goede doel, maar het zorgt ook voor zichtbaarheid en meer bewuste donaties.

Tijd voor wat
verwennerij!

Richt uw goede doel zich op dieren? Dan is uw doelpubliek vast ook geïnteresseerd in dierenvoeding. Denk aan hondenvoeding, vogelsnoepjes, kattensnacks, … Natuurgerichte goede doelen kunnen hetzelfde doen met bloemen- of plantenzaden. Al die producten kan u makkelijk bedrukken met de QR-code van uw goede doel voor nog meer donaties.

Scannen op dagelijkse basis

Ook dagdagelijkse objecten kunnen de aandacht trekken door een QR-code te implementeren. Zo worden mensen dagelijkse herinnerd aan het goede doel dat hun hulp goed kan gebruiken, en kunnen ze waar en wanneer ze maar willen een donatie doen door de QR-code te scannen met hun app.

Laat je
regelmatig
scannen

De T-shirts van uw goede doel worden een pak opvallender met een QR-code erop. Bovendien komt uw QR-code zo écht tot leven.

Als elke dag telt

Geef uw doelpubliek elke maand opnieuw een goede reden om te doneren met een inspirationele kalender. Voeg een QR-code toe aan elke pagina (gelinkt aan het onderwerp van die pagina) en ontvang maandelijks donaties binnen.

Heb je nog geen Payconiq?